Olajcsere Budapesten

Olajcsere fontossága - Motorolajok

Miért kell motorolajat cserélni?

Olajcsere BudapestenA motorolaj szerves vegyületekből áll, amely – akárcsak az élő anyag – az idő ás a terhelés hatására megváltozik. Az olaj öregedése nem más, mint a használat közben bekövetkező fizikai és kémai állapotváltozások folyamata, amely hosszabb-rövidebb idő alatt - az igénybevétellel és az eltelt idővel arányosan - a kenőolaj leépüléséhez vezet.

Aki hosszabb ideig szeretné használni az autóját, annak érdemes fokozott figyelmet szentelnie az olajcserékre. Az autógyártók közlik a normál és a fokozott igénybevétel melletti (városi, rövid utak) intervallumot.

A motor, hajtómű megfelelő kenésének érdekében a járműgyártó előírásainak megfelelő ciklusonként szükséges az olajok cseréje. Néhány ezer kilométer megtétele után az olaj veszít kenőképességéből, csökken a hőelvezető képessége, kokszosodik. Mivel a motor súrlódása során keletkező szennyeződések nagy részét az olajszűrő felfogja, olajcsere alkalmával elengedhetetlen a olajszűrő cseréje is. Javasoljuk, hogy az olajcsere alkalmával cseréltesse autója levegő szűrőjét is!

A motorolaj utántöltése során fontos, hogy ugyanolyan, vagy paramétereiben azonos olajat használjon. Honlapunkon az utántöltéshez is tud rendelni akár 1 literes kiszerelésben is motorolajat.

A motor – mint sok egyéb alkatrész a gépjárműben – csak akkor tudja kifejteni teljesítőképességét, ha rendszeresen szakszerűen karbantartják. A kenőanyag így hozzájárul a motorunk teljesítményéhez és annak élettartamához.

A motorolaj elsődleges szerepe az egymással fémesen súrlódó motoralkatrészek elválasztása, és ezáltal a súrlódás és a kopás csökkentése. Nagyon lényeges szerepe van a motorban keletkező hő elvezetésében is, valamint az alkatrészek tisztán tartásában.

Mennyi ideig tart, és miért jó nálunk elvégeztetni az olajcserét?

Érdemes szervizünkben elvégeztetni az olajcserét, húsz percnél nem tart tovább, feltéve, hogy egyéb szervizmunkák nem merülnek fel. Szervizünk könnyen megközelíthető, megtalál minket Budapesten a Lurdy Háznál.

Gyors árajánlatkérés olajcserére, és a megfelelő szűrők cseréjére

Név: *
Telefon: *
E-Mail: *
Autó típusa: *
Évjárat: *
Térfogat: * Cm3
Üzemanyag: *
Motorszám: *
Teljesítmény: * KW
Megjegyzés:
Ellenőrző kód: *   
A * jelölt mezők kitöltése kötelező!
 

 

Share

Elérhetőségeink

OlajcserePont
Olajcsere Budapesten

Lurdy Szerviz - Budapesten a Lurdy Háznál
1097 Budapest, Könyves Kálmán Krt. 18-20.

  • Telefon: (06) 1 323-09-37
  • Mobil: 06 (70) 413-2159
  • Email: info@olajcserearak.hu
  • Nyitva tartás: Hétfőtől -Péntekig 8.30 - 16.30

 Google+

Fontos

Cégünk kizárólag minőségi olajokat használ:
Mobil 1, Agip, Castrol, OMV, Lubricants 77.
Olcsó, kevésbé elismert olajokkal autója érdekében nem foglalkozunk!

Komplett olaj+szűrőszett ajánlatért kérjük hívjon a
06 (70) 413-2159 -es telefonszámon vagy kérje ajánlatunkat most!